Objavljeni konkursi za klastere i lokalne samouprave

Bez autora
Jun 09 2013

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin održao je konferenciju za medije povodom raspisivanja dva nova javna konkursa. Objavljivanjem dva nova konkursa, Pokrajinski sekretarijat za privredu nastavlja aktivnosti koje podstiču privredu u AP Vojvodini i menjaju poslovnu klimu u Pokrajini. Prvi od novih konkursa ima cilj da unapredi rad i funkcionisanje klastera u Vojvodini. Strateški cilj je da sve delatnosti budu pokrivene i udružene u klastere. Rezultati VMC, ICT, turističkog i vinskog klastera su ohrabrujući i pokazuju bolju viziju budućnosti. Konkurs treba da omogući finansiranje troškova poslovanja klastera. Drugi konkurs je značajan za unapređenje saobraćajne infrastrukture, a kreiran je na osnovu predloga Saveta za putnu privredu. Ovaj konkurs je namenjen lokalnim samoupravama.

Objavljeni konkursi za klastere i lokalne samoupravePokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin održao je konferenciju za medije povodom raspisivanja dva nova javna konkursa.

Objavljivanjem dva nova konkursa, Pokrajinski sekretarijat za privredu nastavlja aktivnosti koje podstiču privredu u AP Vojvodini i menjaju poslovnu klimu u Pokrajini.

Prvi od novih konkursa ima cilj da unapredi rad i funkcionisanje klastera u Vojvodini. Strateški cilj je da sve delatnosti budu pokrivene i udružene u klastere. Rezultati VMC, ICT, turističkog i vinskog klastera su ohrabrujući i pokazuju bolju viziju budućnosti. Konkurs treba da omogući finansiranje troškova poslovanja klastera. Drugi konkurs je značajan za unapređenje saobraćajne infrastrukture, a kreiran je na osnovu predloga Saveta za putnu privredu. Ovaj konkurs je namenjen lokalnim samoupravama.

Preko konkursa za subvencionisanje troškova, Sekretarijat klaster organizacijama dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 6 miliona dinara za podsticanje aktivnosti i programa, za razvoj informacionih sistema, kao i za organizovanje “B2B” sastanaka koji utiču na jačanje kapacitata klastera. Cilj konkursa je unapređenje konkurentnosti privrede putem klasterskog umrežavanja malih i srednjih preduzeća. Pravo učešća na konkursu imaju klasteri, odnosno poslovna udruženja registrovana u APR-u i Fondovi.

Drugi konkurs je namenjen lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje izgradnje saobraćajne signalizacije i postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u neposrednoj blizini školskih i predškolskih ustanova, ili sufinansiranje izmeštanja autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza. Neophodno je da se, prilikom apliciranja, lokalna samouprava opredeli za jednu od ponuđene dve namene. Pokrajinski sekretarijat za privredu, u okviru ovog konkursa, dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, u vidu kapitalnih transfera ostalim nivoima vlasti. Cilj sufinansiranja je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u naseljenim mestima i razvoj saobraćajne infrastrukture u AP Vojvodini.

Generalni direktor “Vojvodina put” a.d. Novi Sad i član Saveta za putnu privredu pri Pokrajinskom sekretarijatu za privredu Marko Cigić, na konferenciji za medije je izjavio da se konkursom za unapređenje saobraćajne infrastrukture nastavlja jedinstven projekt zaštite dece u saobraćaju, u školskim i predškolskim ustanovama, koji je započet 2006. godine, a za koji je Pokrajinski sekretarijat za privredu izdvojio 82 miliona dinara. Nakon realizacije projekta, utvrđeno je da je na lokacijama obuhvaćenim projektom u potpunosti eliminisan smrtni ishod u saobraćajnim nezgodama, što ističe značaj ovog konkursa.

Rok za podnošenje prijava na konkurse je 27. jun 2013. godine.

Više detalja možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik